Jeesus

Jeesuksen opetukset, teot, kuolema ristillä ja ylösnousemus muodostavat kristinuskon keskeisimmän sisällön.

Miksi Jumala lähetti Jeesuksen?

Raamatun mukaan Jumala loi maailman ja ensimmäiset ihmiset. Saatana viekoitteli kuitenkin ihmiset rikkomaan Jumalaa vastaan. Sen seurauksena ihminen joutui eroon Jumalasta ja Jumalan luoma maailma turmeltui. Pahuus, epätäydellisyys, synti, sairaus ja kuolema tulivat maailmaan sekä ihmisten elämään.

Ihmisrakkaudessaan Jumala ei kuitenkaan hyljännyt ihmiskuntaa. Hän otti yhteyttä Aabrahamiin (noin 1800-1700 eKr) tuodakseen Israelin kansan kautta pelastuksen koko ihmiskunnalle. Israelin profeetat, kuten Jesaja (700-luvulla eKr), ennustivat, että se tapahtuisi kun Jumala saapuu messiaskuninkaansa kautta Israeliin.

Jeesuksen sanoma

Profeettojen ennustukset täyttyivät kun Jumala lähetti Jeesuksen (noin 5 eKr-30 jKr) maailmaan. Jeesus täytti messiaskuninkaasta lausutut ennustukset.

Jeesus oli kuitenkin enemmän kuin ihminen, koska Jumala tuli ihmiseksi Jeesuksessa. Jeesus sanoi: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani. Jos te tunnette minut, opitte tuntemaan myös minun Isäni. Te tunnette hänet jo nyt, olettehan nähneet hänet.” Filippus sanoi hänelle: ”Herra, anna meidän nähdä Isä, muuta emme pyydä.”Jeesus vastasi: ”Etkö sinä, Filippus, tunne minua, vaikka olen jo näin kauan ollut teidän seurassanne? Joka on nähnyt minut, on nähnyt Isän. (Joh.14.6-9).

Jeesuksen kertoi, että Jumalan valtakunta (alkutekstin mukaan: kuningaskunta) oli murtautunut synnin vaurioittamaan maailmaan Hänen toimintansa kautta. Se näkyi monellakin tavalla. Jumalasta vieraantuneet ihmiset löysivät Jeesuksen kautta yhteyden rakastavaan Taivaalliseen Isään ja saivat syntinsä anteeksi. Sairaat ja toisten ihmisten haavoittamat ihmiset parantuivat. Pahojen voimien sitomat löysivät vapauden. Köyhät ja syrjäytyneet saivat avun. Toisiaan vihaavat ihmiset saivat voiman antaa anteeksi ja he tekivät sovinnon. Kuulostaako hyvälle? Sitä on evankeliumi, hyvä sanoma Jeesuksesta! Kaikista kristillisistä seurakunnista löytyy nykyään paljon ihmisiä, jotka voivat kertoa siitä miten Jeesus kohtasi heitä, pelasti, paransi ja vapautti.

Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen merkitys

Jeesus tähtäsi siihen, että hän kuolisi ristiin naulittuna. Jeesuksen kuolema ei ollut marttyyrikuolema vaan sillä oli suurempi merkitys: Jeesus otti päälleen pahat tekomme, syntimme, jotka erottavat meidät Jumalasta. Hän otti päälleen rangaistuksen, joka kuuluisi meille.

Jeesuksen tie ei päättynyt kuolemaan vaan Jumala herätti Jeesuksen kuolleista kolmen päivän jälkeen. Näin Jeesus voitti kuoleman ja saatanan vallan.

Voit kohdata Jeesuksen nyt!

Jeesus elää, Hän on noussut kuolleista! Voit löytää yhteyden Jumalaan Jeesuksen kautta juuri nyt kun luet tätä tekstiä.

”Mutta kaikille, jotka ottivat hänet (Jeesuksen) vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka uskovat häneen.” (Joh.1:12)

Jeesuksen vastaanottaminen on parasta mitä ihmiselle voi tapahtua tässä elämässä. Yhteys Jeesukseen alkaa tämän elämän aikana ja jatkuu kuoleman jälkeen ikuisena yhteytenä.

”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.” (Joh.3:16)

Jos haluat tietää lisää Jeesuksesta ja siitä mitä Hänen seuraamisensa merkitsee niin tervetuloa Helsinki Vineyardiin tai kristinuskon perusteista kertoviin Alfa-tapaamisiin, joita järjestetään eri seurakunnissa.